Κάποια στιγμή θα κοιτάξεις πίσω και θα δεις ότι ανησυχούσες για πράγματα που δεν είχαν πραγματική αξία.

Ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο συμβουλές πως να ταξιδεύεις με αναπηρία ώστε να είναι κάποιος ασφαλής και να μειωθεί το άγχος.

Σχεδίασε το ταξίδι σου εκ των προτέρων !

 • Όταν ταξιδεύεις σε άλλη πόλη, ενημερώσου για τους τοπικούς υποστηρικτικούς οργανισμούς υγείας και πρόνοιας. Γνωρίζουν τα μουσεία, τα εστιατόρια, τα θέατρα και άλλους χώρους που υπάρχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία. Επίσης αν χρειαστεί να βρεις οξυγόνο, εξοπλισμό ανάγκης ή ιατρική βοήθεια είναι πολύ πιθανόν να μπορούν να σε βοηθήσουν.
 • Παρήγγειλε επιπλέον φάρμακα και καλό είναι να γνωρίζεις τα ονόματα των φαρμάκων σου και για ποιά χρήση είναι το καθένα ή να τα έχεις γραμμένα κάπου, σε περίπτωση ανάγκης.
 • Έλεγξε τον εξοπλισμό σου ή τα βοηθήματα.
 • Διάβασε και ενημερώσου για το μέρος στο οποίο θα ταξιδέψεις. Διάβασε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γύρω από το θέμα «Ταξιδεύοντας με αναπηρία». Διάβασε τουριστικούς οδηγούς για ανάπηρους ταξιδιώτες, προσωπικές ιστορίες άλλων ανθρώπων με αναπηρία που έχουν ταξιδεύσει. Πρέπει να είσαι ενημερωμένος !

 • Έλεγξε αν το ξενοδοχείο που θέλεις να κλείσεις έχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρίες και κατάλληλα βοηθήματα για την καθημερινή σου ευκολία.
 • Βεβαιώσου ότι έχεις τα απαραίτητα έγγραφα όπως διαβατήριο, εισιτήριο, πιστωτικές κάρτες και κάρτα υγείας. Αν δεν έχεις κάρτα υγείας, ίσως πρέπει να κάνεις κάποια ασφάλεια που σου παρέχει ιατρική φροντίδα σε περίπτωση που την χρειαστείς.
 • Αν χρειάζεσαι συνοδό, μην το αφήσεις τελευταία στιγμή. Υπάρχουν εθνικές εταιρίες που προσφέρουν βοηθούς, νοσοκόμες για ταξίδια για να υποστηρίζουν ταξιδιώτες με αναπηρία ή με σοβαρά ιατρικά προβλήματα.
 • Πήγαινε νωρίς στο αεροδρόμιο. Είναι καλύτερα να περιμένεις, από το να χάσεις την πτήση σου ! Αυτό θα μειώσει το άγχος σου πριν την πτήση και έτσι θα μπορέσεις να την απολαύσεις.
 • Αν ταξιδεύεις αεροπορικώς, μίλα στους αεροσυνοδούς για πιθανά ιατρικά προβλήματα που μπορεί να έχεις κατά τη διάρκεια της πτήσης.
 • Ίσως καλύτερα να κλείσεις να ταξιδεύσεις με ταξιδιωτικό γραφείο καθώς έχουν περισσότερη πείρα . Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία μπορούν ακόμα να σχεδιάσουν την μετακίνησή σου στον τόπο προορισμού.

Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη !

Παραλίες 

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη θάλασσα και να αποκτούμε πρόσβαση σε αυτήν! Η θάλασσα αποτελεί μια πηγή ομορφιάς, χαλάρωσης και ευεξίας που επηρεάζει θετικά το σώμα και το πνεύμα μας. Είναι σημαντικό να υπάρχει πρόσβαση σε αυτές για ανθρώπους με κινητικές ή άλλες αναπηρίες.  

  Aνακάλυψε σε ποιες παραλίες μπορείς να απολαύσεις τη θάλασσα αυτόνομα!

 • Αιγιάλεια Ελαιώνας ,  Αχαΐα
 • Αίγινα Αγία Μαρίνα,  Αττική
 • Αίγινα Βάγια, Αττική 
 • Άγιος Βασίλειος Αγία Γαλήνη,  Ρέθυμνο
 • ΠΙΚΠΑ Βούλας,  Αττική
 • Γλυφάδα Ακτή Β,  Αττική
 • Πόρτο Ράφτη Άγιος Σπυρίδωνας,  Αττική
 • Άλιμος Καλαμάκι, Αττική
 • Άλιμος Λουτρά,  Αττική
 • Δίρφυς Χιλιαδού,  Εύβοια 
 • Άνω Κουφονήσι Άμμος,  Κυκλάδες 
 Περισσότερα: https://seatrac.gr/el/paralies/

Ξενοδοχεία

Είναι απόλυτα σημαντικό να διασφαλίζεται η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες σε ξενοδοχεία και σε προγράμματα που προσφέρονται μέσα σε αυτά. Αυτή η πρόσβαση είναι πολύ περισσότερο από μια απλή αναγνώριση της ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης και κοινωνικής ένταξης.

Εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία στην Ελλάδα που είναι προσβάσιμα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Υπάρχουν 200 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.  

 

Διακοπές Ευρώπη

Οι άνθρωποι που ανήκουν στην κατηγορία αυτών με αναπηρίες, δεν είναι διαφορετικοί από τις υπόλοιπους. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που «δοκιμάζονται» από κάποια αναπηρία. Είναι άνθρωποι ελεύθεροι, με κρίση να σκεφτούν και να πράξουν. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι αυτοί έχουν την ανάγκη να χαλαρώσουν και να ταξιδέψουν. 

Εδώ θα δείτε τις 8 φιλικές πόλεις της Ευρώπης προς τα άτομα με αναπηρίες.

1. Τσέστερ, Αγγλία

2. Ρότερνταμ, Ολλανδία

3. Λούγκο, Ισπανία

4. Βαλέτα, Μάλτα

5. Δουβλίνο, Ιρλανδία

6. Βερολίνο, Γερμανία

7. Μπρέντα, Ολλανδία

8. Βαρσοβία, Πολωνία

 Μεγάλες αλλαγές με την βοήθεια της τεχνολογίας υπάρχουν σε κάθε γωνία της πόλης. Σχεδιασμένοι δρόμοι, ράμπες και ανελκυστήρες βρίσκονται στους βασικούς χώρους της πόλης. Από θέατρα, καφετέριες μέχρι μετρό και μουσεία. Επίσης, τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για την αυτοεξυπηρέτηση των ατόμων με κάποια αναπηρία. 

Καθώς προχωράει ο καιρός και τα τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα όλων μας, λαμβάνουν χώρα και σημαντικές πράξεις. Οι πράξεις αυτές δεν αφορούν μονάχα τα άτομα με αναπηρία. Αφορούν κυρίως εμάς. Πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε κάτι «διαφορετικό» ως ξένο, αρνητικό και ως στερεότυπο. Ας αγκαλιάσουμε τους ήρωες αυτούς. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Στο σημερινό άρθρο, αποδίδεται ιδιαίτερος σεβασμός στα άτομα με αναπηρία.

Από Χριστίνα Σιόκρη

https://www.maxmag.gr/taxidia/7-1-filikes-poleis-tis-eyropis-pros-ta-atoma-me-anapiries/

 

 

Ξενοδοχείο Aksos Suites

Το ξενοδοχείο Aksos Suites είναι κατασκευασμένο με τις καλύτερες προδιαγραφές για να εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα.

Τα οικολογικά τους διαμερίσματα πληρούν όλες τις προδιαγραφές , την πολυτέλεια και τις ανέσεις ενός πολύ καλού ξενοδοχείου πόλης παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια και άνεση για ιδανικές διακοπές και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Το ξενοδοχείο Aksos Suites είναι κατασκευασμένο με τις καλύτερες προδιαγραφές για να εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα κατά την διάρκεια των διακοπών τους στα Χανιά, Κρήτης.

Είναι σχεδιασμένο σε ένα επίπεδο έχοντας διαμορφωμένη κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο και έτσι η προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους είναι εύκολη και ασφαλή. Ακόμα, το κατάλυμα μας είναι πλήρως προσβάσιμο για τα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρέχεται στους επισκέπτες η δυνατότητα μεταφοράς τους σε supermarket, σε παραλίες που είναι πλήρως προσβάσιμες και εξοπλισμένες με το σύστημα seatrac όπως επίσης και σε αξιοθέατα με ειδικό όχημα, μετατρέποντας τις διακοπές σας σε μοναδική εμπειρία.

Επίσης, η πισίνα του συγκροτήματος είναι ειδικά κατασκευασμένη για να παρέχει ασφάλεια και απόλαυση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Φυσικά, το Aksos Suites καλύπτει εξειδικευμένες παροχές όπως νοσηλευτικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτή κτλ. με μία επιπλέον χρέωση. Τέλος, η συνεργασία μας με εταιρίες που διαθέτουν εξοπλισμό για άτομα με κινητικά προβλήματα, μας δίνει την δυνατότητα να σας νοικιάσουμε συσκευή ή μηχάνημα που σας είναι απαραίτητο για τις διακοπές σας .

Περισσότερα: http://www.aksos-suites.com/el/