Μουσική

23 Οκτωβρίου, 2023

Στράτος Παπαϊωάννου

Ο Στράτος Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σε ηλικία 12 ετών αρχίζει η ενασχόληση του με τα drums, η οποία συνεχίστηκε με τις σπουδές του δίπλα στον Δημήτρη Κλωνή και στον Σπύρο Παναγιωτόπουλο. Το 2020 και μετά την αποφοίτηση του από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Σχολή Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας) ξεκινάει ταυτόχρονα στο Ωδείο Αθηνών το εντατικό πρόγραμμα του τμήματος Jazz. Εκεί παρακολουθεί μαθήματα Jazz αρμονίας, ενορχήστρωσης και μουσικών συνόλων με τον Δημήτρη Καλαντζή, Τάκη Πατερέλη και Περικλή Τριβόλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Mark Guiliana, Pablo Held Trio, Rebrand Trio, Γιώτη Σαμαρά, Βαγγέλη Καρίπη κ.α. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς μουσικούς της εγχώριας σκηνής όπως: Γιάννης Μόνος, Απόστολος Λεβεντόπουλος, Γιάννης Λουκάτος, Δημήτρης Καλαντζής, Περικλής Τριβόλης, Γρηγόρης Θεοδωρίδης, Γιώργος Κωστόπουλος, Βασίλης Κουτσονάνος κ.α. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 2017 παραδίδοντας μαθήματα , ηχογραφώντας και παίζοντας με πληθώρα μουσικών σχημάτων.
17 Οκτωβρίου, 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»

Ο Σύλλογος Αθλούμενων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» ιδρύθηκε το 1994 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και είναι μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Στον Σύλλογο αθλούνται καθημερινά δεκάδες αθλητές με συμμετοχές και διακρίσεις σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Παράλληλα με τον αθλητισμό, κρίθηκε σημαντική η προσθήκη κι άλλων δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να διευρυνθεί η κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων και να βοηθηθεί ακόμη περισσότερο η ψυχολογία τους. Τέτοιες δραστηριότητες είναι η εκμάθηση παραδοσιακών χορών, η ζωγραφική αλλά και το θέατρο. Ο σύλλογος συμμετέχει τακτικά σε πολιτιστικές δράσεις και φεστιβάλ με την υποστήριξη των γονέων και των εθελοντών.
20 Σεπτεμβρίου, 2023

ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Στόχοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ <> είναι η ψυχαγωγία και η καλλιέργεια γνωστικών και κινητικών δεξιοτήτων, καθώς και η χρήση νέων και πρωτοποριακών αντικειμένων στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας. Η κοινωνικοποίηση των παιδιών μας μέσα από πολύπλευρες δράσεις και δραστηριότητες, είναι το κύριο μέλημα της δομής μας. Η αλληλεπίδραση με τους συνομήλικους και η επίτευξη της μεταξύ τους συνεργασίας, συμβάλλει στην αποδοχή του διαφορετικού. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειας του προσωπικού η αύξηση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των παιδιών και η δημιουργία μιας κοινωνίας που παρέχει ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
10 Σεπτεμβρίου, 2023

Music and Art 4 all ΑΜΚΕ

Εξειδικευμένα προγράμματα μουσικής για ΑΜΕΑ. Εκμάθηση μουσικών οργάνων σε ΑΜΕΑ Ατομικές και ομαδικές προσεγγίσεις. ΔΩΡΕΆΝ μουσικά ομαδικά τμήματα για ΑΜΕΑ
1 Σεπτεμβρίου, 2023

Κέντρο Λογοθεραπείας και Ανάπτυξης Ομιλίας Ταχτατζή Ελευθερία

Το κέντρο μας συμβάλλει στη μείωση των ελλειμμάτων του εκάστοτε ατόμου μέσω της επιστήμης της λογοθεραπείας, της ψυχοθεραπείας, της Μουσικοκινητικής αγωγής και των ψηφιακών εργαλείων.
28 Ιουνίου, 2023

Ιππόκαμπος ΑμεΑ

Ο «Ιππόκαμπος ΑμεΑ» είναι ένα αθλητικό σωματείο, επίσημα αναγνωρισμένο από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Αθλητών με Αναπηρίες(Ε.Α.Ο.Μ. ΑμεΑ). Δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα κολύμβησης, για να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να αγωνιστούν και να αποδείξουν πως η διαφορετικότητά τους δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην συμμετοχή τους στην νίκη. Βέβαια δεν ποντάρουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Δίνουμε σημασία και στην άσκησή τους, για τον λόγο ότι τα παιδιά με νοητική υστέρηση έχουν ανάγκη εκτός από την άσκηση του μυαλού και την άσκηση του σώματος. Θέλουμε μέσα από τη δημιουργία αυτής της ομάδας να τους ενισχύσουμε το πνεύμα της ομαδικότητας και της συμμετοχής. Ο σύλλογος μας έχει δύο τμήματα, το αγωνιστικό και το εκπαιδευτικό-προαγωνιστικό.