Οικογενειακή θεραπεύτρια

7 Νοεμβρίου, 2023

ΜΑΝΘΟΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

Eίμαι ο Μάνθος Μυριούνης και είμαι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής. Σπούδασα τα "Περί την επιστήμην της Ψυχολογίας" στα Πανεπιστήμια του Βελιγραδίου και των Ιωαννίνων. Ορμώμενος από την αγάπη μου για την Ψυχολογία, την κατανόησή μου στων ανθρώπων τα λάθη και τα πάθη αλλα κι έχοντας συλλάβει την τραγικότητα της ανθρώπινης φύσης, προσεγγίζω εξατομικευμένα, με σεβασμό, με ενσυναίσθηση και με ευαισθησία τις ζωές των θεραπευομένων μου. Αφού ολοκλήρωσα το βασικό πτυχίο Ψυχολογίας στα Πανεπιστήμια Βελιγραδίου και Ιωαννίνων. Ετσι αποκτώντας την ιδιότητα του Ψυχαναλυτή και του Ομαδικού Ψυχοθεραπευτή, μετεκπαιδεύτηκα στην Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζεύγους (Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών) και στο Ψυχόδραμα κατά Jacob Moreno -(Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών) στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών με δασκάλα του την ίδια την μαθήτρια και συνεχίστρια του έργου του, Marcia Karp. Στο κοινοτικό (ανοικτό) πλαίσιο όπου μυήθηκα στις ψυχοθεραπευτικές πρακτικές (κατά I. D.Yalom) είχα την ευκαιρία της πρακτικής τους εξάσκησης διαμέσου της κλινικής άσκησης στην οποία εκτέθηκα. Έτσι συντόνισα για τρία χρόνια ομάδες σε θεραπείες μέσω τέχνης, που αποτελούνταν από ανθρώπους με σοβαρή ψυχοπαθολογία και κατά κύριο λόγο με χρόνια ψυχωσικά σύνδρομα. Πλήθος μετεκπαιδεύσεων και επιμορφώσεων συνοδεύουν την επαγγελματική του ταυτότητα, προσδίδοντάς του ποιότητα αλλά και πλαισιώνοντας την θέασή του για τον άνθρωπο και τα πάθη του στα συνειδητά και ασυνείδητά του γίγνεσθαι αλλά και στον τρόπο που ο ίδιος μεριμνά κι αντιλαμβάνεται τα ενδοψυχικά του δρώμενα. Σας προσκαλώ να γνωριστούμε και να συζητήσουμε όλα όσα σας απασχολούν!
28 Σεπτεμβρίου, 2023

Αθανασία Κουτσούκου

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής ΕστιάΖην Aθ. Κουτσούκου, δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ενήλικα, του παιδιού, του εφήβου, του γονέα, του ζευγαριού. Το όνομά του επηρεάστηκε από την αρχαία Θεά Εστία, μια Θεά που εξέφραζε την ευγένεια την αρμονική συμβίωση, την ανθρώπινη αφιέρωση σε σκοπούς, την Οικογένεια, την Φροντίδα, την Ασυλία, την Ελπίδα και την Συνέχιση των γενών. Σκοπός του Κέντρου ΕστιάΖην είναι «η Ζωή στην Εστία», το πώς να ζούμε στην ομάδα, την οικογένεια, πώς να μπορούμε να συμβιώνουμε και να συμφιλιωνόμαστε όχι μόνο με το άγνωστο, αλλά και με το οικείο. Το Κέντρο ΕστιάΖει στα προβλήματα και τις ανησυχίες του σύγχρονου ανθρώπου όλων των ηλικιών, με στόχο τόσο την εσωτερική ισορροπία αλλά και την καλύτερη λειτουργία της ομάδας και της Οικογένειας!
2 Σεπτεμβρίου, 2023

Σημείο Λόγου – Λαρεντζάκη Ματίνα

Το Σημείο Λόγου αποτελεί ένα Σημείο που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες, με δυσκολίες στους τομείς της ανάπτυξης, της επικοινωνίας και της μάθησης, να αξιολογηθούν και να εξασφαλίσουν ένα κατάλληλο και εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα. Στόχοι του εκάστοτε προγράμματος παρέμβασης, είναι η αντιμετώπιση των δυσκολιών του θεραπευόμενου (μέσω της προσαρμοσμένης εκπαίδευσης για την επιτυχή μάθηση), η ομαλή ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και η ευκαιρία να γίνει ένα άτομο ανεξάρτητο, με εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ικανότητα να αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές του. Η έγκαιρη αξιολόγηση και παρέμβαση εξασφαλίζουν την αποφυγή δευτερογενών δυσκολιών και τη μέγιστη αξιοποίηση του δυναμικού του παιδιού και του ενήλικα. Οι ειδικοί θεραπευτές μας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες και βοηθούν στη θεραπεία των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε ζητήματα όπως: Κατανόηση, Έκφραση, Καθυστέρηση Λόγου και Ομιλίας, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή Κοινωνικές Δεξιότητες, Δεξιότητες Καθημερινής Ζωής Άρθρωση, Φωνολογία Διαταραχές Ροής, Τραυλισμός Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής, Υπερκινητικότητα Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός, Νοητική υστέρηση, κ.α.) Νευρολογικές Διαταραχές (Αφασία, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις) Στοματοπροσωπικές ανωμαλίες, Σύνδρομα, Βαρηκοΐα – Κώφωση Διαταραχές Σίτισης - Τροφική επιλεκτικότητα Συμπεριφορά, Κοινωνική Προσαρμογή, Συναισθηματικές Διαταραχές Οικογενειακός Προγραμματισμός, Οργάνωση Μελέτης, Σχεδιασμός και εκτέλεση ημερήσιου προγράμματος Λαρεντζάκη Ματίνα Λογοθεραπεύτρια Επιστημονική Υπεύθυνη
29 Ιουνίου, 2023

Λαζαρίδη Κρίστη

Λίγα λόγια για μένα... Ονομάζομαι Κρίστη Λαζαρίδη. Η αγάπη μου για την ψυχολογία θυμάμαι να ξεκινάει περίπου στο γυμνάσιο, όπου άρχισα να αναρωτιέμαι για το τι υπάρχει πίσω από κάθε άνθρωπο αλλά και στην συνέχεια, όταν καταλάβαινα πόσο μου αρέσει να είμαι εκεί για όποιον με χρειάζεται. Έτσι, το 2009 ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Φιλοσοφικής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογία. Τότε τοποθετείται και η έναρξη της ενασχόλησής μου με την Ειδική Αγωγή, αρχικά ως εθελόντρια στον "ΕΡΜΗ" και στην συνέχεια ως εργαζόμενη σε ξενώνα ημιαυτόνομης διαβίωση. Παίρνοντας το πτυχίο μου, συνεχίζω με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Παιδοψυχολογίας» (Child Psychology) του Βρετανικού Πανεπιστημίου UCLAN (University of Central Lancashire), κάνοντας την πρακτική μου άσκηση στο Σισμανόγλειο και πιο συγκεκριμένα, στο ψυχιατρικό τμήμα παιδιών και εφήβων. Η ανάγκη μου ωστόσο να εξερευνήσω περισσότερο τον χώρο της Υγείας αλλά και την θεραπεία ενηλίκων, με ώθησε να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό της "Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Υγεία και την Εκπαίδευση" στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο. Ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό, συνεργαζόμουν πια με κέντρα ειδικής αγωγής και τυπικής ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας παιδιά και εφήβους με δυσκολία διαχείρισης συμπεριφοράς, μαθησιακές δύσκολες, συναισθηματικές δυσκολίες, καθώς και παράλληλη στήριξη. Επιπλέον, παρείχα συμβουλευτική ή/και καθοδήγηση γονέων ως προς τα παιδιά ή τους ίδιους. Την ίδια περίοδο, παράλληλα με την εργασία μου στον ξενώνα ημιαυτόνομης διαβίωσης και τα κέντρα, ξεκίνησα την πρακτική μου Άσκηση στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για έναν χρόνο όπου και παρέμεινα εθελοντικά για έναν ακόμα χρόνο παρακολουθώντας ομάδες οικογένειας εξαρτημένων ατόμων. Τα τελευταία χρόνια, εργάστηκα στην ψυχιατρική κλινική Λυράκου στο τμήμα της απεξάρτησης, βλέποντας ανθρώπους με προβλήματα εθισμών, όπως επίσης και τις οικογένειές τους. Στα πλαίσια της κλινικής πραγματοποίησα θεραπευτικές ομάδες καλλιτεχνικής διαμεσολάβησης με ανθρώπους με ψυχικές και ψυχιατρικές δυσκολίες. Πλέον, βρίσκομαι ως Σχολική Ψυχολόγος στο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο ΔΕΛΑΣΑΛ, αναλαμβάνοντας την συμβουλευτική γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών. Αντιλαμβανόμενη πια πως οτιδήποτε συμβαίνει μέσα μας είναι ένα συνονθύλευμα της ιστορίας μας, του περιβαλλοντός μας αλλά και του εαυτού μας, είμαι Ειδικευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του "Λόγω Ψυχής" Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Με σεβασμό και φροντίδα προς την διαφορετικότητα που πιστεύω ότι έχουμε ως άνθρωποι αλλά και την βαθιά πεποίθηση ότι όλα αλλάζουν αρκεί να ζητήσουμε βοήθεια συνεχίζω να προφέρω βοήθεια σε όποιον τη θελήσει, διατηρώντας γραφείο στην Νέα Σμύρνη, βλέποντας ενήλικες, παιδιά και εφήβους.