Υποστηρικτική τεχνολογία

20 Σεπτεμβρίου, 2023

ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Στόχοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ <> είναι η ψυχαγωγία και η καλλιέργεια γνωστικών και κινητικών δεξιοτήτων, καθώς και η χρήση νέων και πρωτοποριακών αντικειμένων στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας. Η κοινωνικοποίηση των παιδιών μας μέσα από πολύπλευρες δράσεις και δραστηριότητες, είναι το κύριο μέλημα της δομής μας. Η αλληλεπίδραση με τους συνομήλικους και η επίτευξη της μεταξύ τους συνεργασίας, συμβάλλει στην αποδοχή του διαφορετικού. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειας του προσωπικού η αύξηση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των παιδιών και η δημιουργία μιας κοινωνίας που παρέχει ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
17 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανάπτυγμα-Κέντρο Ειδικής Θεραπείας και Ψυχικής Υγειας

Ένα Σύγχρονο Παιδιατρικό Θεραπευτήριο Θετικής Διαπαιδαγώγησης και Γονεϊκής Εκπαίδευσης στο Περιστέρι Αττικής, που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στο κάθε Παιδί, στον Έφηβο, στους Γονείς και στον Ενήλικα. Υπηρεσίες: Ψυχοθεραπεία Παιδιών/ Εφήβων/ Ενηλίκων, Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Μαθησιακή Αποκατάσταση, Συμβουλευτική Γονέων, Εργαστήρια Γονέων, Ομαδικά Προγράμματα Συναισθηματικής Ενδυνάμωσης και Κοινωνικών Δεξιοτήτων, Lego Based Therapy.
12 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑΜΥΜΩΝΗ

Η Αμυμώνη - Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες παρέχει σε κάθε άνθρωπο με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, δια βίου εξατομικευμένη εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη, ενδυναμώνοντας παράλληλα την οικογένεια. Η δράση της ξεκίνησε το 1993, ως αποτέλεσμα της έλλειψης οποιουδήποτε κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου για παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες. Ο στόχος του Συλλόγου είναι να έχουν και τα τυφλά παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια.
23 Αυγούστου, 2023

ΕΞΕΛΙΞΗ ΛΟΓΟΥ – ΦΩΝΗΣ & ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ

Το κέντρο “Εξέλιξη Λόγου, Φωνής και Κατάποσης” είναι ένα σύγχρονο κέντρο Λογοθεραπείας. Σε εμάς μπορεί να απευθυνθεί οποιοδήποτε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας για: – αξιολόγηση και θεραπεία λόγου & ομιλίας – αξιολόγηση και θεραπεία φωνής – αξιολόγηση και θεραπεία διαταραχών σίτισης και κατάποσης – αξιολόγηση και θεραπεία μαθησιακών δεξιοτήτων / δυσλεξίας - ψυχοθεραπεία & συμβουλευτική - πρώιμη παρέμβαση Επιπλέον, οι Λογοθεραπευτές του κέντρου είναι εξειδικευμένοι σε νευρολογικές παθήσεις. Ιδιοκτήτρια και Επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου είναι η Σύλα Πέτρου, Λογοθεραπεύτρια BSc, MSc Νευροεπιστήμες με 20 ετή κλινική και 15ετή εκαπιδευτική εμπειρία. Είμαστε σε θέση να διαγνώσουμε και να αποκαταστήσουμε τις πιο σοβαρές διαταραχές ομιλίας, φωνής και κατάποσης. Διενεργούμε επιμορφωτικά σεμινάρια λογοθεραπείας!